Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Het wijnhuis Herdade Da Calada behoort tot de modernste wijnbedrijven van Portugal. Aan het roer staan twee jonge entrepeneurs, Marian en Jean-Claude Penauille. Zij hebben het wijnbedrijf een geweldige kwaliteitsboost gegeven door traditie, onderhoud van wijngaarden, en innovatie zoals moderne keldertechnieken, op een vernuftige manier met elkaar samen te brengen. De Mediterraanse uitstraling, die het wijnhuis haar onmiskenbare charme geeft, is terug te vinden in de stijl van de wijnen. In 2000 werd er een compleet nieuwe wijnkelder gebouwd. Herdade da Calada werd opgericht in 1854 door de afstammelingen van de hertog van Lancaster, toen nog omringd door eiken en Australische eucalyptusbomen. Het estate ligt 120 kilometer ten oosten van Lissabon, op tien kilometer afstand van de regionale hoofdstad Evora, tussen de glooiende heuvels van Alentejo. Het huis heeft sindsdien een hoop ontwikkelingen ondergaan, maar heeft, zoals terug te zien is op de foto's, haar schoonheid en elegantie altijd behouden. Het domein betrekt 35 hectare aan wijngaarden en 110 hectare aan olijfgaarden. Toeristen bezoeken dit prachtige wijnhuis vaak, gezien het perfect accomodatie biedt voor gasten en de eigenaren zeer gastvrij zijn. De authentieke wijnen, het idyllishce landschap; maakt het voor gasten een unieke belevenis.
Herdade staat voor 'estate', dan wel bezit of boerderij. 'Da Calada' betekent 'kalk', dus letterlijk vertaald 'Het wijnhuis van kalk'. Dit zie je terug in de stijl en materialen die gebruikt zijn voor de bouw van het wijnhuis. De basis van hun kwaliteitswaarborging zit hem in het gebruik van authentieke druivenrassen. Portugal staat hier bekend om. Voor rode wijnen zijn dit voornamelijk druivenrassen als Aragonés, Trincadeira, Alfrocheiro, Touriga Nacional en Alicante Bouschet. Voor de witte wijnen, zijn de bekende locale druivenrassen Verdelho, Roupeiro en Antão Vaz. Recentelijk zijn de druivenrassen: Viognier, Chardonnay en Alvarinho aangeplant in Alentejo. Bij enkele wijnen vormen de internationale druivenrassen Syrah en/of Cabernet Sauvignon onderdeel van de blend. Er wordt gezorgd voor een lage opbrengst, zodat de druiven zo veel mogelijk concentratie kunnen geven. Verder worden alle druiven in Da Calada handmatig geplukt. Op deze manier zorgen ze ervoor dat het karakter van het warme, droge maar vruchtbare terroir van Alentejo, goed tot uiting komt.
Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal en wordt bevolkt door slechts 5% van het totale aantal inwoners. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de volle aandacht trekken.
Binnenkort staat ons volledige assortiment van Herdade da Calada op onze website, kom snel terug bij dit wijnhuis en zie wat wij voor moois te bieden hebben.
Herdade da Calada, Alentejo, Portugal
Goed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
Herdade da Calada, Alentejo, Portugal
Houtgerijpte, krachtige wijn met een complexe geur van karamel, vanille, gebrande koffiebonen, zwarte bessen, kersen en diverse specerijen. De smaak is diep en krachtig en wordt ondersteund door een rijpe, stevige tanninestructuur. De afdronk is gevuld met fruit van zwarte bessen, mineralen en een zachte karameltoon, afkomstig van de rijping op Frans eikenhout. Het verdient aanbeveling deze wijn voor het serveren te decanteren.
Goed bij stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten met kruidige tonen en rood fruit, gegrild en gebraden ribstuk met romige saus en gegaarde groenten. Ook mooi bij Dry Aged roodvlees met kruidige tonen en rijke gerechten van de BBQ.