Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
De Historie van dit schitterend gelegen landgoed gaat terug naar 1202 en groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgroot vader van de huidige eigenaren het wijnlandgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. De huidige eigenaren van dit domein, Jérome met zijn vrouw en Bruno Vic, behoren tot inmiddels de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Het wijndomein Vic ligt in het hart van de Languedoc en heeft zich al vanaf 2003 aangesloten bij het zogenaamde kwaliteitsprogramma 'Qualenvi'; Qualité Environnement Vigneron Indépendant; dit programma staat voor voedselveiligheid en bescherming van het milieu. Het is belangrijk om de vruchtbare wijngrond te beschermen, zodat de activiteiten ook in de toekomst op hoog niveau kunnen worden voortgezet. Doel van het wijnhuis is het maken van toegankelijke, kwalitatieve wijnen.
Het gebied Languedoc & Roussillon bestaat uit twee verschillende wijngebieden die gemakshalve, maar niet geheel terecht, in één adem worden genoemd. De Languedoc heeft een Mediterraans karakter en wijkt wat af ten opzichte van de meeste andere Franse wijngebieden, doordat de wijnboeren hier doorgaans meer vrijheid hebben om met bepaalde druivenrassen te werken. Hierdoor kunnen er uit dit wijngebied verrassende wijnen komen die meestal zeer vriendelijk geprijsd zijn. Roussillon daarentegen kent een warmer klimaat en andere productieregels welke we voor nu even buiten beschouwing laten. Domein Le Puits Cendré ligt in hartje Languedoc. Het vulkanische, mediterrane klimaat van Domaine Robert Vic kent zachte winters en weinig regen, wat ervoor zorgt ervoor dat de druiven volledige rijpheid krijgen. De druivenstokken van het domein zijn aangeplant op eigen wijngaarden met regio-kenmerkende vulkanische bodem.
Le Puit Cendré, Languedoc & Roussillon, Franrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.