Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
De wijngaarden van Attika zijn de oudste en meest historische van Griekenland. Attika ligt als het ware in een grote enclave met in het noorden de bergen van Kithairon, Parnitha en Penteli en in het zuiden omringd door de zee. Deze elementen zorgen voor een diversiteit aan bodemsoorten en klimaat.
De algehele oppervlakte aan wijngaarden in Attika beslaat 6.500 hectare, waarvan 80% is aangeplant met witte druivenrassen en 4/5 van al deze wijngaarden in het oosten van Attika zijn aangeplant, in de regio Mesogaia. Deze regio heeft een bodem welke rijk is aan mineralen, wat je later ook terug proeft in de wijnen.
De geschiedenis van Mylonas begint in 1917, in de regio Karatea, oost Attika, met grootvader Antonis. Hij fermenteerde de wijn toen nog in amphora’s. Later is het bedrijf doorgezet door vader, Dimitris, die de traditie in leven hield en verder uitbreide met nieuwe wijngaarden. Toen de drie zonen, Antonis, Tasos en Stamatis, werden geboren, speelden zij als kinderen al in de wijngaarden. Hier groeiden ze op en ze zeggen zelf dat het als natuurlijk ging dat deze wijngaarden en de wijn zelf hun beroep werd. Stamatis en Antonis studeerden voor oenologie en Tasos studeerde economie. Op deze manier vormen de broers de perfecte combinatie in het doorzetten en verbeteren van hun familiebedrijf. Het resultaat was een nieuw, klein en modern wijnhuis. Officieel sinds 2006 op de Griekse markt met hun handelsmerk ‘Savatiano Mylonas Winery’.
De wijngaarden zijn gelegen in Laurotiki, onderdeel van de Mesogaia regio, aan de voet van ‘Mount Panion’ en op een hoogte van 200 tot 350 meter. Omgeven door de zee, wat zorgt voor een aangename bries in de wijngaarden. De bodem is voornamelijk zanderig klei met in sommige delen een ondergrond van kalksteen of leisteen. Deze combinatie zorgt voor de specifieke smaak van de Mylonas wijnen. Ze hebben in totaal 12 hectare aan wijnstokken van 45-50 jaar oud en hanteren een maximale opbrengst van 400 kg per hectare. Savatiano, het druivenras waar de broers mee zijn opgegroeid, staat vooralsnog het meest aangeplant.
‘’The authenticity of taste and the expression of Attica through our wines.’’
Toen ze de (wijn)stok overnamen van hun vader hadden ze één enkel doen en dat was om te groeien met als uitgangspunt de waarden van het land te waarborgen. Dat ze daarom wijnen wilden maken van hoge kwaliteit, waarbij het druivenras en de bodem perfect tot uiting komen, was voor hun dan ook de enige optie. Vandaag de dag hebben ze hun diepgaande kennis van de bodem, de stokken en de druiven perfect weten te combineren met zowel traditionele als moderne vinificatietechnieken.
Heldere kleur met een groene zweem. Aromatisch en vol smaken van rijp fruit als perzik en mango met een kruidige ondertoon. De intensiteit van de geur komt overeen met de smaak. Rijp, kruidig en rond met een verfrissende zuurgraad. Perfecte balans en een lange complexe afdronk.
Goed te combineren met rauwe vis gerechten met soja of wasabi, en gebakken/geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met zuurkool en roomsauzen of pikante en kruidige elementen. Rauw vlees of gevogelte met paté en gebakken ganzen en eendenlever smaakt ook erg goed bij deze wijn. Net zoals winterse crème soepen en gebakken en ovengegaarde groenten of zacht gegaard spek en roodbacteriekazen