Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Tor dell'Elmo is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1950. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot wijnbedrijf. De wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig Verona, regio Veneto. De verwerking vindt plaats in de regio Marken; op z'n italiaans Marche. Het landschap in de regio Marche is zeer gevarieerd. Vanaf de Apennijnen (bergketen) rolt het landschap in oostelijke richting uit tot aan de Adriatische zee. Het gebied is voornamelijk heuvelig en bezit een dramatische kustlijn van rots- en zandstranden, geliefd onder toeristen. De regio bezit een rijke cultuur aan wijn- en landbouw.
Tor dell'Elmo startte met de productie van mousserende wijnen in de jaren 50. In de jaren '70 volgde een uitbreiding naar mineraalwater en in de jaren '90 kwam daar de productie van stille wijnen bij. De productiemethode van de mousserende wijn heeft men te danken aan de Italiaanse M. Martinotti (directeur van het Koninklijke Laboratorium van de Wijn), die de methode van gisting op tank (De Tank Method') rond 1895 ontwikkelde. Na 1900 was het meneer Charmat die hierop patent aanvroeg; en ontstond de benoeming van de Methode Charmat; vergisting op tank. De beste wijnen worden geselecteerd en vervolgens onder druk en thermische controle geplaatst. Na toevoeging van de liqueur de tirage, een combinatie van gist en suikers, wordt een tweede gisting op gang gebracht. Het aanwezige koolzuurgas dat hierdoor ontstaat zorgt voor de ‘prise de mousse’. De mousserende wijn (Spumante) wordt vervolgens onder druk vanuit de tank op fles gebracht. Het bottelproces van de mousserende wijnen gaat als volgt: Bottelen, afdekken, pasteuriseren, het etiketteren en de wijnen in dozen doen.
Klik hier voor de wijntechniek
Zeer geschikt als aperitief, bij zomerse salades met rauwe groenten, rauw, gekookt en licht gegrilde schaal- en schelpdieren met citrus en gekookte en gegrilde visgerechten met vinaigrette. Ook goed bij gekookte frisse groenten, als asperge en venkel en rauw en gedroogde charcuterie.