Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Château Cap de Fouste werd in de vorige eeuw opgericht door de familie Bardou Job. De naam ‘Cap de Fouste’ refereert aan het 200 jaar oude bos, waaraan het château is gesitueerd. Door urbanisatie is de omvang van het bos afgenomen. De wijngaarden van Cap de Fouste liggen uitgestrekt in het hart van de Roussillon, tussen het meer van Villeneuve de la Raho en het zuidelijk deel van Perpignan. Het totale wijngaardbezit omvat 89 hectare. De productie van Château Cap de Fouste bedraagt gemiddeld 4000 hectoliter op jaarbasis. Botteling vindt op het château plaats. De aanplant bestaat uit: Grenache Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Merlot en de witte druivenrassen: Grenache Blanc en Muscat. Het grootste deel van het wijngaardbezit (80%) bevindt zich in de officiële appellation A.C. Côtes du Roussillon.
De grote diversiteit aan wijnen is vooral te danken aan de verscheidenheid van bodemsoorten en verschillende klimaatsinvloeden. Over het algemeen heeft Languedoc-Roussillon een mediterraan klimaat met hete droge zomers, regenachtige winters en een gematigde lente en herfst. Gemiddeld schijnt de zon er 300 dagen per jaar, maar er zijn per gebied behoorlijke verschillen. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied. Verder kent het klimaat veel extremen met invloeden van droogte en soms harde winden. In het grote gebied ten zuiden van Montpellier bestaat de grond voornamelijk uit zandsteen vermengd met kiezel en kalkhoudende klei.
Château Cap de Fouste staat bekend om haar edelzoete wijnen. Vooral de oudere jaargangen zijn geweldig. Neem als voorbeeld de steenzuivere Muscat, welke meerdere malen benoemd is als visitekaartje van het wijnhuis. De wijn is op traditionele manier vergist, gemaakt van late oogst. De druiven worden ingedroogd aan de stok totdat ze hun maximale hoeveelheid restsuiker hebben bereikt. Bij de vergisting wordt, net als bij Spätlese en Auslese, de vergisting vroegtijdig gestopt, waardoor er voldoende restsuiker achterblijft, gecombineerd met een niet teé hoog alcoholpercentage. Hierdoor wordt de zoetheid van de wijn bepaald.
Château Cap de Fouste, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniek