JOSEP FORASTER; DISFRUTAR LOS!

In de regio Conca de Barbera, een gebied met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectonische rijkdom, ligt het plaatsje Montblanc waar wijnmakerij Mas Foraster sinds 1998 gevestigd is. De wereldberoemde 'Ruta del Cister', een geweldige wandelroute door de gebergten van Conca de Barbera, brengt je niet alleen een verbinding door de heilige driehoek van de drie belangrijkste cistercieënkloosters van Catalonië, maar ook een route richting verschillende wijndomeinen waaronder die van Foraster. Een familiebedrijf, 100% eigen bodem, 100% ecologische verbouwd, 100% handproductie en 100% kwaliteit. 

 

DE HEILIGE DRIEHOEK

De route 'Ruta de Cister' maakt deel uit van het grote Europese heilige driehoek van wandelpaden en is het enige pad dat de drie meest opmerkelijke cisterciënzer orde en hun kloosters in Catalonië met elkaar verbindt. De kloosters van Santes Creus, Poblet en Vallbona de les Monges liggen in de regio's van Conca de Barberà en Urgell. Op de Cisterciënzer route zijn enkele bezienswaardigheden te beleven onderweg; zoals avondgebeden en monniken zang in Poblet, een wandeling over de beboste heuvels van Prades, door de wijngaardens van La Conca de Barbera of een wandeling langs de ruige bergrug van El Cogulló en de contrasterende vlaktes van L'Alt Camp om bij het indrukwekkende klooster van Santes Creus te eindigen.

 

DE ZONNIGE HELLINGEN VAN CONCA DE BARBERA

 

Josep Foraster heeft in totaal 34 hectare aan wijngaarden, alle gelegen op zonnige hellingen van de Conca de Barbera, variërend van 370 tot 500 meter boven zeeniveau. Conca de Barbera kent een Continentaal-mediterraan klimaat met een groot verschil tussen dag en nacht. Alle wijngaarden van Josep Foraster zijn te vinden in de gemeente Monblanc. Hier vinden we bodems die gekenmerkt worden door diversiteit; rauwe landvorming, eroderende rivier Francol en haar zijrivieren de Anguera. Hogerop de hellingen van de 'Serra de Mirmar' zijn de bodems klei-kalksteen, met weinig voeding- en organische stoffen. Op hellingen van de 'Pradesbergen' vinden we bodems die kalkhoudend zijn met afwisseling tussen leisteen en rivierrotsen. Door de verscheidenheid aan terroirs hebben ze diverse variëteiten aangeplant: Trepat, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache blanc, Grenache noir, Chardonnay, Macabeo en Parellada en bewerken ze alle wijngaarden biologisch, geen gebruik van synthetische producten of herbiciden. De oudste stokken zijn 50 jaar en de jongste zijn in 2013 aangeplant.

 

TREPAT - CATALONIË' "PINOT NOIR"?!

Van nature voorkomend in het noordoosten en geassocieerd met Conca de Barbera en Costers des Segre regio's van Spanje is de Trepat druif een rode wijn druif die geniet van een perfecte microklimaat. Trepat wordt voornamelijk gebruikt voor lichte rosé cava's met een fijne bleke kleur en een geheel eigen karakter, dat alleen de Trepat kan geven. Opvallend is de vergelijkbare overeenkomsten die Pinot Noir vs Trepat gezamenlijk delen. beide een lichte kleur, jeugdig verfrissende zuren in de beginjaren en beide zijn ze de belangrijkste rode druiven bij het maken van mousserende wijnen. Pinot Noir is een van de drie druiven van de Champagne, terwijl de meeste Trepat druiven in de Cava-productie gaan. Langzaamaan verandert deze gewoonte in Catalonië. Verschillende vooraanstaande wijnhuizen maken de stap om de Trepat zijn verdiende aandacht te geven als stille wijn in plaats van volledig opnamen voor de Cava-productie.

 

BEKIJK HIER DE WIJNEN VAN MAS FORASTER

★ Waarom DareWines?

Let customers speak for us

132 reviews
66%
(87)
20%
(26)
9%
(12)
2%
(2)
4%
(5)
N
Pinot Grigio Diamond Allure
Nelly van den Noort
Zeer goed

Voor herhaling vatbaar

Bubbels

Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.

Top champagne

Mooi in balans met een heerlijke bubbel.

A
Rioja Tempranillo
Anthony van Bezouwen

Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!

Super

Leuk spel, goede duidelijke uitleg