Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Wijndomein Kingfisher Bay refereert naar de 'Halcyon vagan' de ijsvogel (Kinfisher) op haar label, in Nieuw Zeeland leek deze vogel bijna verdwenen maar het lijkt er op dat de vogel met zijn kenmerkende groene en blauwe verenkleed, een terugkeer aan het maken is. Kingfisher Bay ondersteunt de activiteiten om deze vogel te beschermen. Kingfisher Bay is een estate waar het niet alleen draait om geweldig stuivende Sauvignon Blancs maar ook duurzaamheid en oog voor de natuur is van groot belang. Nieuw Zeeland staat bekend als een klein land maar van het noorden tot het zuiden is het toch nog 1600 kilometer lang. Het bestaat uit het noorder- en het zuidereiland. Op het Noordereiland onderscheiden we de wijngebieden Hawke's Bay, Gisborne, Auckland, Wairarapa en Waikito Bay. Het zuidereiland heeft haar bekende regio's Nelson, Canterbury, Otago, Waitaka en Marlborough, waar het domei Kingfiher Bay gevestigd is. Wijnbouw is nog maar een jaar of 30 bekend op het eiland. Dit groeit echter zeer snel. Het totale wijngaardoppervlak is al meer dan 17000 hectare. Niet alle druiventelers zijn ook wijnproducent, vaak verkopen ze hun druiven voor cooperatief belang.
In 1819 werd door een Engelse dominee voor het eerst een wijnstok geplant op het eiland. Later werd door een andere engelsman, pinoier op wijngebied, James Busby, de eerste wijn gemaakt. Hij wordt gezien als de eerste die dit succesvol verkocht aan de Engelse troepen. Nieuw-Zeeland heeft in de loop der jaren veel moeite gehad om zich aan te passen om droge witte wijnen te produceren. Hiervoor was het toenmalige veel aangeplante Muller Thurgau niet geschikt, maar men koos voor de Sauvignon Blanc, men kwam er achter dat deze vooral in Marlborough tot ongekende kwaliteitshoogte kan stijgen.
Kenmerkend is de vele zonneschijn, vooral in het najaar. Daarin gedijt de Sauvignon Blanc uitstekend en staat dit gebied ook bekend om haar complexe, aromatische Sauvigong. Het lange rijpingsproces draagt goed bij aan de kwaliteitswijnen die het gebied voortbrengt.
Kingfisher Bay, Marlborough, Nieuw-Zeeland
Klik hier voor de wijntechniekMooi als aperitief en bij rauwe en gekookte schaal en schelpdieren en mi-cuit bereidingen van vis. Gaat ook erg goed bij rauwe en gestoomde vis of rauw en gedroogd vlees. Daarnaast te combineren met rauwe groenten en salades met vinaigrette of dressing, en geitenkazen. Door de rijpe, licht aromatische stijl van deze Sauvignon Blanc kan deze wijn ook goed gecombineerd worden met licht pittige (Aziatische) voorgerechten.