Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
De Cantina di Ponte Piave werd opgericht in 1948 en behoort tot de belangrijkste coöperaties in het noordoosten van Italië. Bij de Cantina zijn 20.000 producenten aangesloten. Het gezamenlijke wijngaardbezit omvat 2.400 hectare aan wijngaarden, gelegen ten noorden van de stad Veneto, rondom de heuvels van Treviso. Het bedrijf heeft vier wijnkelders, gesitueerd in: Cantina di Villorba (Treviso), the Cantina Basso Piave in Eraclea (Veneto), the Cantina di Caposile (Veneto), en de oorspronkelijke ligging in Ponte di Piave (Treviso), waar de botteling van alle wijnen plaatsvindt. Elke locatie bezit een proefruimte en een wijnwinkel.
Wijngebied Veneto ligt in het noordoosten van Italië, tussen het Gardameer en Venetië. Het wijngebied in Veneto is al zeer oud; al in de Romeinse tijd werd hier volop de druiven geteeld voor de wijn. Het oude wijngebied, ook zeer geliefd als vakantiebestemming, staat bekend om haar fameuze wijnproductie. Helaas heeft dit op een gegeven moment ook geleid tot overproductie en het daarmee samenhangend kwaliteitsverlies. Gelukkig is de situatie geheel omgekeerd. Valpolicella heeft waanzinnig veel succes met haar Ripasso en Amarone. Soave heeft een unieke kwaliteitsgroei doorstaan en heeft zich herpakt als aandeelhoudend leverancier voor witte wijnen in de regio. Het grootste actuele succes van de Veneto zijn de wijnen uit het gebied rondom Treviso: de Prosecco. Stil, frizzante of spumante, de populariteit van Prosecco is zo groot dat Prosecco inmiddels al een verzamelbegrip lijkt geworden voor mousserende wijnen in het algemeen. Het wijngebied Veneto heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met haar productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot één van de grootste producenten van Italië.
Prosecco is zowel de naam van een Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt. Vaak zie je twee varianten; de frizzante en de spumante. Spumante is een mousserende wijn, welke volgens de Metodo Classico is gemaakt, waarbij de wijn een tweede gisting op fles ondergaat. Spumante is herleid van het woord spumantizzare, wat 'bruisen' betekent. De meeste prosecco’s zijn van de variant Spumante. De frizzante prosecco heeft een wat lagere koolzuurdruk; dit type prosecco wordt ook Vino Frizzante of Vino gentile genoemd. De frizzantes danken hun populariteit voorals aan de rijke export mogelijkheden, ook omdat deze tegen een lager accijns kunnen worden ingevoerd. Qua afsluiting zit er ook een verschil in de wijnen, welke te maken heeft met de koolzuurdruk. Frizzantes worden vaak met een schroefdop afgesloten, óf met een stevige kurk met het bekende touwtje, de 'Spago' afgesloten. Voor Spumantes volstaat dit niet, deze manier van afsluiting zal de hogere koolzuurdruk niet houden. Spumantes worden daarom vaak afgesloten met een kroonkurk. Soms zie je ook frizzantes die met kroonkurken zijn afgelsoten, echter andersom, spumantes met schroefdop, zie je bijna nooit.
Cantina di Ponte Piave produceert een zeer aangename Frizzante welke anders dan een spumante, een toegankelijke, zachte mousse (bubbel) heeft. De prosecco is milddroog en is een vriendelijke wijn als aperitief, maar kan ook geschonken worden bij licht gegrilde visgerechten en/of desserts. Villa del Re verwijst naar de naam van het wijndomein, waar de wijn gebotteld wordt en betekent vertaald 'Het huis van de Koning'.
Geen wijnen in deze collectie