Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Weingut Grenzhof-Fiedler, ligt aan de rand van Mörbisch op 500 meter van de Hongaarse grens in Oostenrijk. Gerhard, Elfi en Bernhard Fiedler beheren ongeveer 10 hectare wijngaard in het gebied, gelegen in oostelijke richting naar het Neusiedlermeer.
Door een gemeenschappelijke erfenis, liggen de wijngaarden verdeeld over 30 individuele wijngaarden in verschillende delen van Mörbisch. Dit maakt het mogelijk om een verscheidenheid aan druivenrassen te planten; Fiedler's domein bestrijkt voor ongeveer 50% aan witte druivenrassen, onder andere Grüner Veltliner, Muscat Ottonel, Pinot Blanc, Chardonnay, Traminer, en 50% aan rode druivenrassen waaronder Gamay, Zweigelt en Cabernet Sauvignon. Fiedler kweekt haar wijngaarden met veel zorg, volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw, om levendige duurzame wijnbouw te bewerkstelligen. De oogst wordt volledig met de hand gedaan, alle ongeschikte druiven worden handmatig uit de oogst verwijderd. Hier stopt het handwerk niet, de rijpheid van de druiven worden handmatig iedere dag gecheckt zodat het juiste moment van pluk kan worden bepaald. Of het nu wit, rood of edelzoet is, alle wijnen hebben een uniek karakter afhankelijk van het druivenras, oogstjaar, microklimaat en het gebied . Zij worden gekenmerkt door duurzaamheid, verteerbaarheid en gastronomisch zeer goed inzetbaar.
In Burgenland, letterlijk vertaald 'het land der burchten', dat nét iets onder Wenen ligt, veroorzaakt de NeusiedIersee een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. De wijngaarden op de moerassige gronden rondom het meer, bieden goede omstandigheden voor de edele rotting van de druiven. De droge witte wijnen uit Burgenland zijn fris en levendig, de rode wijnen elegant en fruitig. Burgenland is onder te verdelen in vier subgebieden:
> Neusiedlersee: dit gebied ligt tussen de oevers van het meer en de Hongaarse grens. De 9100 hectare wijn brengen zowel frisse witte wijnen als krachtige rode wijnen voort. Vooral de Zweigelt begint een eigen reputatie op te bouwen. Natuurlijk mogen we ook de geweldige zoete wijnen uit Neusiedlersee niet vergeten.
> Leithaberg: Op de uitlopers van het Leithaberg-gebergte, ten westen van het meer, ligt NeusiedIersee-Hügelland, waar de echte Oostenrijkse allrounders op wijngebied zijn gevestigd. In Neusiedlersee-Hügelland combineren jonge wijnmakers innovatie met respect voor eeuwenoude tradities. Geen ander wijngebied in het land herbergt zoveel verschillende soorten wijnen en druiven als dit 4.150 hectare tellende wijngebied.
> Mittelburgenland; een gebiedje met maar liefst 2100 hectare aan wijngebied. Hier draait alles om één druif: Blaufränkisch.
'
> Last but not least: Südburgenland een gebied dat veel te bieden heeft. De streek heeft slechts een omvang van 500 hectare aan wijngaard, maar het overgrote deel is aangeplant op één plek: de Eisenberg. Met name Blaufränkisch geeft een heel uniek kruidige en minerale stijl. Daarnaast levert Südburgenland frisse, witte wijnen.
De Zweigelt is de belangrijkste blauwe druif van Oostenrijk. Het is een kruising van de Blaufränkisch en de St. Laurent. Deze druif is ontwikkeld door professor Fritz Zweigelt, vandaar de naam. Deze hooggeleerde heeft ook de Blauburger ontwikkeld; een kruising tussen de Portugieser en Blaufränkisch.
Natuurlijk hebben wij bij Dare Wines de volledige lijn van Fiedler in ons assortiment opgenomen. Vanaf een klassieke Grüner Veltliner tot aan een regio-specifieke Blaufränkisch. Ook de edelzoete Beerenauslese, gemaakt van overrijpe druiven, hebben wij in ons bezit. Proef deze gewilde hardlopers snel. Ze zijn zeer geliefd.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Goed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Welschriesling staat bekend om de goede zuren en aromatische karakter. Geuren en smaken van rijp wit fruit met de welbekende onderliggende zuurgraad. Perfect in balans en daardoor zeer gastronomisch!
Goede combinatie met frisse desserts met vers fruit, koude bereidingen van orgaanvlees, roodbacterie kazen en (half) harde kazen met compôte. Ook mooi met warme bereidingen van rijp fruit als Tarte Tatin.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniekWeingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Goed te combineren met gegrild, gebakken of geroosterde vis (bv. à la Meunière), ovengegaarde vis met rijke saus en gebakken schaal- en schelpdieren gegratineerd. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met rijke sauzen en gegrilde en ovengegaarde groenten. Ook crèmesoepen en rijke salades met warme bereidingen met vis en gegrilde groenten doen het goed. Probeer ook eens met pittige witschimmel kazen.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoudgeel van kleur met aroma’s van rijp en tropisch fruit, honing en een lichte hint van vanille. Door de houtlagering een vol en romig mondgevoel met een plezierige onderliggende zuurgraad. Zachte, maar lange afdronk. Fantastisch glas met veel diepgang.
Goed te combineren met gegrild, gebakken, geroosterde en ovengegaarde vis met rijke saus, als beurre noisette, gebakken schaal- en schelpdieren met rijke saus en gebrande tonen. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met hoge intensiteit en gebakken en gegratineerde groenten met aardse smaken. Ook crèmesoepen met buikspek en paddestoelen, rijke salades met warme bereidingen met vis en (warme) bereidingen van witschimmelkazen met noten en compote.