Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
In 1973 richtte Alain Maurel zijn bedrijf op in het herkomstgebied Cabardés. Bij de selectie van wijngaarden ging hij niet over één nacht ijs. Samen met zijn vader deed hij eerst uitvoerig onderzoek naar verschillende externe factoren, waaronder de invloed van het klimaat en de bodem op een wijngaard en hij bracht een bezoek aan diverse topwijngaarden in het gebied. Vervolgens nam hij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de aangekochte wijngaarden opnieuw in te richten. Zijn initiatief tot kwaliteitsverbetering leverde hem de ondersteuning op van het lokale Ministerie van Landbouw in Aude. Naast de herinrichting van zijn wijngaarden, voerde hij ook belangrijke kwaliteitsverbeteringen door in de wijnkelder en deelde hij de wijnen in op wijnserie. In 2009 hebben Stéphanie en haar echtgenoot Olivier Ramé het familiebedrijf overgenomen. Na jaren nauwe samenwerking met de familie, wat noodzakelijk was om de ervaring van het wijnmaken door te kunnen geven, hebben ze in 2013 hun eerste wijnen gemaakt. Samen hebben ze geïnvesteerd in de wijngaarden, in een gloednieuw keldergebouw én in een nieuwe bottelingslijn. Alles werd in het werk gesteld om de kwaliteit te bewaken van in de wijngaard tot in de fles. 'Les Plos' is één van de nieuwe wijnen; het tweede grootste in de Cabardès (120 hectare), een wijngebied op 10 kilometer afstand van Carcassonne. 'Plos' staat bekend om zijn zuivere, geconcentreerde en elegante wijnen.
De wijngaarden voor de appellation Cabardès liggen aan de voet van het Massif Central, in het deel dat “The Black Mountain” wordt genoemd, op 10 kilometer afstand van Carcassonne, vlakbij Lastours. Côtes de Lastours ligt in het departement Aude, tegen de zuidhellingen van The Black Mountain. De bodem bestaat vooral uit kalksteen en leem en bezit een hoog gehalte aan magnesium. Cabardès geniet een klimaat dat het midden houdt tussen het Mediterrane en het Atlantische. De wind komt immers doorgaans uit Oost of West, de Pyreneëen schermen de Zuidenwinden af. De bodem bestaat uit kalksteen, heel belangrijk omdat deze als spons fungeert voor de wortels van de wijnstok. De wijnbouw is duurzaam en, net als een aantal andere wijnhuizen waar we mee samenwerken, verbonden met het Terra Vitis label.
De wijnregio Cabardès is de enige appellation die het gebruik van Mediterraanse druivenrassen (Syrah, Grenache, Cinsaut, Mourvèdre) toestaat in combinatie met Bordeaux-druivenrassen. Deze mogen in gelijke delen van minimaal 40% per categorie worden toegepast (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).
De wijnen van Les Plos zijn prijskwalitatief zeer aantrekkelijk; om die reden hebben wij bij Dare Wines de hele lijn, van strakke Chenin Blanc tot aan rijpe Chardonnay, van zwoele Merlot tot aan kruidige Syrah, in onze Sommelier Selectie opgenomen.
Domaine des Plos, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
Domaine des Plos, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekMat donkerrood. Typisch Syrah-aroma van muntblad en bessen. Pure, middel intense smaak, gespierd en pittig met mooie rokerige toets. Zuren en tannines worden door een aangename ronding van hout. Harmonieuze afdronk.
Goed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
Domaine des Plos, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Domaine des Plos, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
Domaine des Plos, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.