Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Cantina di Monteforte is een coöperatie met maar liefst 610 leden. Het wijngaardbezit omvat in totaal 1200 hectare aan wijngaarden. Het overgrote deel (80%) bezit de DOC-status. De coöperatie ligt in de regio Val d'Alpone in de provincie Verona. In het bovenste gedeelte van het Val d'Alpone gebied ligt de plaats Bolca, beroemd om zijn fossiele vondsten. Hieraan is een heel museum gewijd. De regio is verder bekend om zijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter. Het resultaat is een harmonieuze wijn met een geurend aroma dat doet denken aan viooltjes en verse amandelen en een klassiek bittertje op de gevulde afdronk.
De druiven voor de productie bij Cantina di Monteforte worden streng geselecteerd om een minimum kwaliteitsstandaard te handhaven. Cantina di Monteforte combineert moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere, lichtvoetige wijze.Diverse onderscheidingen op nationaal- en internationaal niveau, waaronder een vermelding in de Gambero Rosso 2009 en diverse Decanter Awards, bevestigen de constante kwaliteit van de wijnen.
Cantina Monteforte heeft meerdere cuvée's van de zeer aangename Clivus'-serie. Daarnaast produceren ze een speciale Dare Wines Cuvée, de Chardonnay 'Diabolica', van uitstekende kwaliteit.
De wijn is vol en zwoel van smaak met dank aan de late pluk in oktober. Hierdoor krijgen de druiven een hoger gehalte aan natuurlijke suikers. Samen met de ondersteunende zuren, vormt het een fantastische balans. Zachte tannines en een lange soepele afdronk.
Geschikt als aperitief, bij gestoomde vis met een romige saus, rauw en gedroogd vlees (wijn dan licht koelen), gebakken of gegrild witvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte met een rijke saus en rijpe groenten. Ook goed bij licht pikante en kruidige gerechten, pasta’s met tomaat en Parmezaan, lichte stoofgerechten met een romig en kruidig aspect en half harde kazen.
Deze wijn is elegant op fruit gemaakt en bezit een mooie verfijnde smaak en diepgang. Met een zacht mondgevoel en fijne ondersteunende zuurgraad, maakt het een prachtig elegant glas wijn!
Geschikt als aperitief, bij gestoomde vis met een romige saus, rauw en gedroogd vlees (wijn dan licht koelen), gebakken of gegrild witvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte met een rijke saus en rijpe groenten. Ook goed bij licht pikante en kruidige gerechten, pasta’s met tomaat, lichte stoofgerechten met een romig en kruidig aspect en half harde kazen.
De Valpolicella wijnen behoren tot de selectie van krachtigste wijnen uit Italië. De beste exemplaren kunnen vele jaren worden opgelegd. Deze wijn is elegant op fruit gemaakt en bezit een mooie verfijnde smaak en diepgang.
Goed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
De wijn is vol en zwoel van smaak. Met dank aan de indroging van de druiven krijgt de wijn een volle smaak van krentjes en rijp zwart fruit. De houtlagering geeft structuur aan de wijn en de elegante zuurgraad zorgt voor doordrinkbaarheid. Prachtig klassiek glas.
Goed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
Goed bij stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten met kruidige tonen en rood fruit, gegrild en gebraden ribstuk met romige saus en gegaarde groenten. Ook mooi bij Dry Aged roodvlees met kruidige tonen en rijke gerechten van de BBQ.